De regula, peste democratiile infantile, pe langa plaga saraciei si coruptiei, mai vine si ciuma nationalismului. Valeriu Butulesc

Reprezentanţii Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei au participat la lucrările Conferinței Internaționale Anticorupție

În perioada 1-4 decembrie reprezentanţii Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei au participat la lucrările Conferinței Internaționale Anticorupție  (IACC), care a avut loc  în Panama.

 

IACC este un forum unic mondial la care participă în acelaşi timp șefii de stat, societatea civilă şi sectorul privat pentru a face faţă provocărilor  tot mai sofisticate generate de corupţie.  În acest an la IACC are au participat peste 1600 de reprezentanţi din peste 100 de țări.

 

IACC atrage atenția asupra corupției prin creșterea gradului de conștientizare și de stimulare a dezbaterii. Conferinţa promovează: schimbul global de experiență și a metodologiilor de control al corupției; cooperarea internațională între agențiile de stat și cetățeni din toate părțile lumii, contribuind la dezvoltarea relațiilor personale, oferind oportunitatea unui dialog și a unei legături directe dîntre reprezentanții agenţiilor de stat şi organizaţiilor participante la IACC.

 

Participanţii la cea de a 17-a IACC au adoptat Declaraţia de la Panama, întitulată „Este timpul pentru justiţie, echitate, securitate, încredere”.