Acordarea ajutoarelor sociale în Moldova va fi observată de monitori instruiți, cu acces la un program creat pentru această activitate

8

Vineri, 29 mai 2020 Centrul de analiză și prevenire a corupției (CAPC) a desfășurat o sesiune de instruire, în orașul Telenești, pentru monitorii proiectului „Ajutorul social în Republica Moldova: între eficacitate și integritate.” Proiectul este implementat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene și al fundației Konrad Adenauer. 

Astfel, toți cei opt monitori acum vor putea pune în valoare metodologia de monitorizare, pentru perioada de 9 luni ale anului 2020, a acordării ajutoarelor sociale și ajutoarelor pentru perioada rece a anului. De asemenea, instruirea a abordat și modul de operare cu baza de date electronică comună a monitorilor, în care vor fi introduse rezultatele monitorizării, în timp real. Prin urmare, datele pe care monitorii le vor face disponibile prin acest formular electronic vor sta la baza studiilor elaborate de CAPC, care vor semnala scăpările și practicile incorecte ale autorităților în acordarea ajutoarelor celor nevoiași. Ulterior, aceste studii vor fi aduse la cunoștința autorităților, care vor fi invitate să înlăture aceste nereguli. 

Mai multe despre acest proiect și rețeaua celor cinci organizații necomerciale care au pus umărul la implementarea lui în regiunile de centru, nord și sud ale țării, aflați aici.

***

Proiectul „Ajutorul social în Republica Moldova: între eficacitate și integritate” este finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer, prin intermediul programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”.