Centrul de analiză și prevenire a corupției

Comunicat de presă la proiectul Legii privind modificarea și completarea Legii apelor
01 august 2014

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei a efectuat expertiza proiectului Legii privind modificarea și completarea Legii apelor din perspectiva drepturilor omului.


CAPC va monitoriza colegiile CSM responsabile de selecţia şi evaluarea performanţelor judecătorilor
01 august 2014

La 30 iulie 2014 Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) a semnat un Acord de colaborare cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). 

Comunicat de presă la proiectul Legii deșeurilor
18 iulie 2014

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei a efectuat expertiza proiectului Legii  deşeurilor din perspectiva drepturilor omului.

Comunicat de presă la proiectul Legii privind supravegherea pieței
18 iulie 2014

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei a efectuat expertiza proiectului Legii privind supravegherea pieţei din perspectiva drepturilor omului.

Comunicat de presă la proiectul Legii cu privire la modificarea și completarea Legii cu privire la activitatea poliției și statutul polițistului
17 iulie 2014

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei a efectuat expertiza proiectului Legii cu privire la modificarea și completarea Legii cu privire la activitatea poliției și statutul polițistului  din perspectiva drepturilor omului.

Comunicat de presă la proiectul Codului educaţiei al Republicii Moldova
16 iulie 2014

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei a efectuat expertiza proiectului Codului educaţiei al Republicii Moldova  din perspectiva drepturilor omului.

Comunicat de presă la proiectul Legii pentru modificarea și completarea unor acte legislative (Legea serviciilor publice de gospodărie comunală; Legea privind administrația publică locală)
02 iulie 2014

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei a efectuat expertiza proiectului Legii  pentru modificarea și completarea unor acte legislative  (Legea serviciilor publice de gospodărie comunală; Legea privind administrația publică locală)  din perspectiva drepturilor omului.

Comunicat de presă la proiectul Legii pentru modificarea Legii privind achiziţiile publice
09 iunie 2014

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) a efectuat expertiza coruptibilităţii proiectului de Lege pentru modificarea Legii privind achiziţiile publice.


Comunicat de presă la proiectul Legii pentru modificarea şi completarea unor acte legislative (imunitatea judecătorilor)
06 iunie 2014

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC), la solicitarea Ministerului Justiţiei, a efectuat expertiza coruptibilităţii proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea unor acte legislative (imunitatea judecătorilor).


Comunicat de presă la proiectul Legii pentru modificarea și completarea Codului de procedură civilă al Republicii Moldova (art.75, 76, 79, ș.a.)
28 mai 2014

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei a efectuat expertiza proiectului Legii  pentru modificarea și completarea Codului de procedură civilă al Republicii Moldova din perspectiva drepturilor omului.

Comunicat de presă la proiectul Legii privind etichetarea energetică
26 mai 2014

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) a efectuat expertiza coruptibilităţii proiectului de Lege privind etichetarea energetică.

Comunicat de presă la proiectul Legii cu privire la mediere
16 mai 2014

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei a efectuat expertiza proiectului Legii cu privire la mediere  din perspectiva drepturilor omului.

Comunicat de presă la proiectul Legii pentru modificarea și completarea Legii nr.1260-XV din 19.07.2002 cu privire la avocatură
15 mai 2014
Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) a efectuat expertiza coruptibilităţii proiectului de Lege pentru modificarea și completarea Legii nr.1260-XV din 19.07.2002 cu privire la avocatură (art.10).
Comunicat de presă la proiectul Legii privind semnătura electronică și documentul electronic
14 mai 2014

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei a efectuat expertiza proiectului Legii privind semnătura electronică și documentul electronic  din perspectiva drepturilor omului.

Comunicat de presă privind rezultatele monitorizării în 2013 a sistemului de petiţionare în Autorităţile Publice Centrale (APC)
07 mai 2014

În 2013 Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC), cu suportul financiar al Fundaţiei Soros - Moldova, a continuat monitorizarea sistemului de petiţionare în APC.

Comunicat de presă la proiectul Legii pentru modificarea și completarea unor acte legislative (Legea cu privire la conflictul de interese; Legea cu privire la prevenirea și combaterea corupției; Codul penal)
07 mai 2014

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) a efectuat expertiza coruptibilităţii proiectului de Lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative (Legea cu privire la conflictul de interese – art.24'1; Legea cu privire la prevenirea și combaterea corupției – art.11; Codul penal – art.330'2).

Comunicat de presă la proiectul Legii pentru modificarea și completarea unor acte legislative (Codul penal – art.64, 91, 92; Codul de procedură penală – art.471; ș.a)
24 aprilie 2014

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei a efectuat expertiza proiectului Legii pentru modificarea și completarea unor acte legislative (Codul penal – art.64, 91, 92; Codul de procedură penală – art.471; ș.a)  din perspectiva drepturilor omului.


Comunicat de presă la proiectul Legii privind modificarea și completarea Legii nr.436 din 28.12.2006 privind administrația publică locală (art.14)
23 aprilie 2014

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei a efectuat expertiza proiectului Legii privind modificarea și completarea Legii nr.436 din 28.12.2006 privind administrația publică locală din perspectiva drepturilor omului.

Comunicat de presă la proiectul Legii cu privire la energia termică şi promovarea cogenerării
22 aprilie 2014

Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) a efectuat expertiza coruptibilităţii proiectului de Lege cu privire la energia termică şi promovarea cogenerării. 

Comunicat de presă la proiectul Legii cu privire la administratorii autorizaţi
22 aprilie 2014
Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) a efectuat expertiza coruptibilităţii proiectului de Lege cu privire la administratorii autorizaţi.