Renuntarea la libertate inseamna renuntarea la conditia de a fi om, tradarea atat a drepturilor umanitatii, cat si chiar a obligatunilor acesteia. Jean Jacques Rousseau

Centrul de analiză și prevenire a corupției

Anunț public de prelungire a concursului privind angajarea a 10 monitori (experți juniori non-cheie)
27 noiembrie 2018
Asociația Obștească „Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției” anunță prelungirea concursului pentru angajarea a 10 monitori în cadrul proiectului, finanțat de Uniunea Europeană,   "Sprijin pentru prevenirea și combaterea eficientă a corupției în sectorul justiției în Moldova" și implementat de Hulla & Co Human Dynamics Consortium.
Anunț public privind angajarea a 10 monitori (experți juniori non-cheie )
19 octombrie 2018
Asociația Obștească „Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției” anunță concurs pentru angajarea a 10 monitori în cadrul proiectului, finanțat de Uniunea Europeană,   "Sprijin pentru prevenirea și combaterea eficientă a corupției în sectorul justiției în Moldova" și implementat de Hulla & Co Human Dynamics Consortium.
Organizațiile societății civile își exprimă îngrijorarea și condamnă adoptarea noului proiect de Lege (nr. 284) privind declararea voluntară și facilitarea fiscală
26 iulie 2018
CAPC de rând cu un șir de organizații ale societății civile își exprimă îngrijorarea și condamnă adoptarea noului proiect de Lege (nr. 284) privind declararea voluntară și facilitarea fiscală , care, în esență, reprezintă o nouă tentativă de amnistiere a capitalului obținut din surse dubioase.
Inițiativa Civică „Pentru un Parlament Curat 2018” va monitoriza candidații la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova
13 iulie 2018
13.07.2018 / Organizaţiile neguvernamentale Asociația pentru Democraţie Participativă „ADEPT”, Asociaţia Presei Independente (API), Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei (CAPC) şi Centrul de Investigaţii Jurnalistice (CIJM) au lansat vineri, 13 iulie 2018, Iniţiativa Civică „Pentru un Parlament Curat 2018”.
Comunicat de presă cu privire la proiectul Legii cu privire la organizatiile necomerciale
28 februarie 2018
Pe data de 16.02.2018 CAPC a expediat în adresa Ministerului Justiției Avizul CAPC la proiectul Legii cu privire la organizatiile necomerciale.  
Cursuri de instruire pentru utilizarea template-urilor de către membrii colegiilor CSM
01 noiembrie 2017
La 31 octombrie 2017, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii a avut loc prezentarea e-template-urilor pentru întocmirea hotărârilor Colegiului de selecție și carieră a judecătorului. Instruirea a fost prezentată de către doamna Galina Bostan, președintele Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC), pentru membrii colegiului.
Plenul CSM a aprobat un nou instrument pentru eficientizarea activității Colegiului de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor
04 octombrie 2017
În ședința din 03 octombrie 2017, la demersul Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC), Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a aprobat proiectul formularului electronic standardizat pentru întocmirea hotărârilor Colegiului de Evaluare a Performanțelor Judecătorilor (CEPJ).
Plenul CSM a aprobat un nou instrument pentru eficientizarea activității colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor
08 iunie 2017
În ședința din 06 iunie 2017, la demersul Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției (CAPC), Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, a aprobat proiectele formularelor electronice standardizate pentru întocmirea hotărârilor Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor (CSCJ).
Declarație
05 mai 2017
Majoritatea parlamentară modifică sistemul electoral cu încălcarea legii şi a regulilor elementare de bun simţ, subminând democraţia
Doar 3 din 9 instrumente anticorupție se aplică în sistemul judecătoresc
02 mai 2017
Chișinău, 2 mai, 2017. În perioada septembrie 2016 – martie 2017, experții Centrului de Analiză și Prevenire a Corupției au evaluat eficiența  aplicării instrumentelor anticorupție în cadrul sistemului judecătoresc și au elaborat un Raport comprehensiv de evaluare. Activitățile au fost desfășurate în cadrul unui proiect implementat de CAPC cu suportul financiar al Departamentului Buna Guvernare al Fundației Soros-Moldova. 
Modul de punere în aplicare a instrumentarului anticorupție în sistemul judecătoresc. (infografic)
27 aprilie 2017
Centrul de analiză și prevenire a corupției , cu susținerea financiară a Departamentului Buna Guvernare a Fundației Soros Moldova, a monitorizat modul de punere în aplicare a instrumentarului anticorupție în sistemul judecătoresc.
Experții CAPC despre aplicarea instrumentelor anticorupție în sistemul judecătoresc: „Sunt aplicate, dar nu îndeajuns”
16 martie 2017
O bună parte dintre instrumentele anticorupție aplicate în ultimii ani în sistemul judecătoresc nu au fost suficient de eficiente. Bunăoară, niciun candidat la funcția de magistrat nu a fost testat la poligraf, deși acest fapt este obligatoriu conform legii. 
Comunicat de presă la proiectul Legii privind evaluarea strategică de mediu
25 ianuarie 2017
Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei a efectuat expertiza proiectului Legii privind evaluarea strategică de mediu din perspectiva drepturilor omului.
Comunicat de presă la proiectul Legii cu privire la statistica oficială
23 ianuarie 2017
Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei a efectuat expertiza proiectului Legii cu privire la statistica oficială din perspectiva drepturilor omului.
Comunicat de presă la proiectul Legii cu privire la sistemul administraţiei penitenciare
27 decembrie 2016
Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei a efectuat expertiza proiectului Legii cu privire la sistemul administraţiei penitenciare din perspectiva drepturilor omului.
Comunicat de presă la proiectul Legii pentru completarea și modificarea Legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public nr.158-XVI din 04.07.2008 (art.25)
20 decembrie 2016
Centrul de Analiză şi Prevenire a Corupţiei a efectuat expertiza proiectului Legii pentru completarea și modificarea Legii cu privire la funcția publică și statutul funcționarului public din perspectiva drepturilor omului.
Reprezentanţii Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei au participat la lucrările Conferinței Internaționale Anticorupție
19 decembrie 2016
În perioada 1-4 decembrie reprezentanţii Centrului de Analiză şi Prevenire a Corupţiei au participat la lucrările Conferinței Internaționale Anticorupție   (IACC), care a avut loc   în Panama.
Anunț public ofertă servicii transport !
02 decembrie 2016
Asociația Obștească „Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției” invită public agenții economici să prezinte oferte comerciale de prestare a serviciilor de transport pasageri pe teritoriul Republicii Moldova în cadrul proiectului „Sporirea securității alimentare a consumatorilor, etapa II”.
Anunț public ofertă servicii transport !
25 noiembrie 2016
Asociația Obștească „Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției” invită public agenții economici să prezinte oferte comerciale de prestare a serviciilor de transport pasageri pe teritoriul Republicii Moldova în cadrul proiectului „Sporirea securității alimentare a consumatorilor, etapa II”.
Anunț public ofertă servicii transport !
18 noiembrie 2016
Asociația Obștească „Centrul de Analiză și Prevenire a Corupției” invită public agenții economici să prezinte oferte comerciale de prestare a serviciilor de transport pasageri pe teritoriul Republicii Moldova în cadrul proiectului „Sporirea securității alimentare a consumatorilor, etapa II”.

Vizualizare toate publicațiile